31.12.16

Vuosi 2016

Moi!
Nyt on vähän reilu viikko joulukalenterin loppumisesta kulunut ja on aika koota kulunut vuosi yhteen ja samman postaukseen. Perustin blogin siis tasan vuosi sitten, ensimmäisen postauksen julkaisin 1. tammikuuta, joten se on blogin virallinen syntymäpäivä. Luin tänään ensimmäisiä postauksíani ja huomaisin, kuinka paljon olen kehittynyt sekä kirjoittamisessa, että kuvaamisessa. Listasin asioita, joita olen kuluneen vuoden aikana blogin saralla tehnyt ja minkälaisia suunnitelmia minulla on ensi vuodelle.

Tänä vuonna olen:
-liittynyt Käsityöblogit-ryhmään
-alkanut käyttää ravelrya aktiivisemmin
-löytänyt neulepodcastit
-päässyt käsityömessujen blogistiksi
-osallistunut useampaan Silmukan ytimestä -blogin kuukauden haasteeseen.
-osallistunut käsityöblogien yhteiseen joulukalenteriin
-tehnyt oman joulukalenterin tänne blogiin

My #bestnine2016

Tällä viikolla aloitin myös uuden projektin, neulepaidan. Teen sitä omalla ohjeella ja ajattelin, että kirjoittaisin siitä kunnon ohjeen ja laittaisin sen ravelryyn, mikäli paita onnistuu. Siitä tulikin mieleeni, että seuraavaksi voisin listata asioita, joita haluaisin ensi vuonna tehdä.

Ensi vuonna aion:
-kirjoittaa ensimmäisen oman ohjeeni ja julkaista sen ravelryssa
-Postata useammin ja panostaa blogin ylläpitämiseen enemmän
-Neuloa vielä lisää vauvan sukkia keräykseen, 10 paria on tällä hetkellä valmiina ja langatkin on kaikista päätelty!

Tässä on vielä kuva siitä neulepaidasta. Neulon ylhäältä alas ilman saumoja. Alku on pakko tehdä sukkapuikoilla, koska en omista tarpeeksi lyhyitä pyöröjä. Olen suunnitellut paitaan myös raitoja, mutta paidasta lisää sitten ensi vuoden puolella:)


Hyvää uutta vuotta 2017!

24.12.16

24. Luukku

Viimeisessä luukussa kerron vähän meidän perheen jouluperinteistä.
Meidän aattoaamu alkaa kuusen koristelulla, kuusi on tuotu sisälle yleensä edellisenä iltana tai sitten vasta aattoaamuna. Aamulla katsotaan yleensä myös joitain jouluohjelmia. Pienenä tuli katsottua joulupukin kuumaalinjaa, koska olihan se nyt siistiä nähdä pukki aamulla telkkarissa ja sitten illalla olohuoneessa:) Välillä ollaan katsottu Lumiukkoa ja joskus joulurauhanjulistusta, joka taidetaan tänä vuonna julistaa vesisateessa.




Lounaaksi syödään riisipuuroa. Sen jälkeen mennään joulusaunaan, jonka jälkeen laitetaan juhlavaatteet päälle.
Illalla syödään jouluruokaa, jonka jälkeen jaetaan lahjat. Pienenä ei usein olisi malttanut syödä ollenkaan, kun olisi pitänyt koko ajan olla nenä ikkunassa odottamassa joulupukkia:)
Loppuilta menee sitten vaan ollessa, ehkä katsotaan jotain joulukonserttia tai muuta ohjelmaa telkkarista.
Tälläinen on yleensä meidän jouluaatto, millaisia jouluperinteitä sinulla on?

Pidän bloggaamisesta taukoa loppu vuoden, joten kuullaan ja nähdään taas vuoden vaihteessa, kun blogini täyttää yhden vuoden♡

23.12.16

23. Luukku

Koristelin eilen vähän pipareita, niitä joita leivoin itsenäisyyspäivänä. Idea lapaspipareihin on Hupsistarallaa -blogista. Huomasin vasta koristellessa, että olin tehnyt kaksi saman käden lapasta, ei kovin käytännöllistä, mutta menköön. Ei ehkä mennyt niin kuin Strömsössä, mutta onpahan kuitenkin koristeltu.
Myös vauvansukka-projekti on edennyt kivasti, 7 paria on tällä hetkellä valmiina:)








22.12.16

22. Luukku

Nämä kuvat ovat vuodelta 2014, silloin pidin yhteistä blogia ystävän kanssa. Myös kaikki työt ovat (yllätys yllätys) kesältä 2014. On ne taidot näköjään vähän kehittyneet:)

Tämän tyynyn raidoitus ei ole mitenkään suunniteltu. Halusin vain neuloa punaisen tyynynpäällisen, mutta mulla ei ollut tarpeeksi samaa punaista lankaa ja piti aidoittaa kahdella eri punaisella. Ompelin koristeiksi vielä napit, idea on jostain blogista bongattu. Tai näin ainakin muistelisin:)


Tämäkin idea on jostain blogista tai sitten Strömsöstä.
Virkkasin siis erilaisia "pannulappuja" ja tein niihin lenkin ja ripustin meidän leikkimökin seinälle.
Ennen tätä olin ensin maalannut mökin seinät valkoisiksi.


Virkkasin seinälle myös palloketjun, tämäkin idea on jostain blogista tai Strömsöstä.


Virkkasin Molla Millsin Virkkuri 1 kirjan ohjeella maljakon. Ohje on tarkoitettu maton kuteelle, mutta mä käytin muistaakseni Novitan Isoveli .lankaa. Ohje toimii siis myös ohuemmilla langoilla, ihan yhtä jämäkkää tästä ei toki tullut, mutta ihan kelpo nappien säilytykseen.




Ketjun ohje on samasta kirjasta ja näissäkin on lankana Novitan Isoveljeä. Kirjassa on sovellettu tätä ideaa ja tehty samalla ohjeella myös koruja ohuemmasta langasta virkattuina.


Ompelin kahvipusseista tälläisen korin. Siinä oleva työ on kyllä edelleen kesken, muistaakseni jäi kesken sen takia että olin lisännyt silmukoita liikaa eikä jälki näyttänyt enää pöytäliinalta. Pitäisi ehkä virkata tuo pöytäliina vihdoin valmiiksi tai purkaa ja etsiä hyvä ohje.





Tästä oli tarkoitus tulla paita, mutta en tiedä olenko purkanut tämän vai onko se vieläkin jossain keskeneräisenä..


21.12.16

21. Luukku

Virkkasin viime vuonna lumihiutaleita koristeiksi mummin parvekkeelle. Tuolloin minulla ei ollut ohjetta, vaan tein kokeilemalla ja purkamalla. Mutta ihan hienoja näistä tuli silti. Lopuksi kiinnitin ne vielä langalla toisiinsa.
Mummi tärkkäsi nämä myöhemmin sokeri-vesi -seoksella, mutta olen kuvannut nämä ennen sitä. Tälläisiä voisi tehdä mm. 100 virkattua lumihiutaletta -kirjan ohjeilla. Lumihiutaleista voisi myös tehdä koristeita ja ripustaa vaikka kuuseen.




20.12.16

20. Luukku

Ei toista ilman kolmatta niinhän sitä sanotaan. Tämä onkin joulukalenterini kolmas pipo ja myöskin ainoa, joka ei sovellu tämän hetkiseen säähän yhtää.(tai itseasiassa, kohta varmaan sopii kun lauhtuu vaan koko ajan ja lumi sulaa pois:(

Aloitin tämän marraskuussa, kun piti saada jotain neulottavaa junamatkalle. Pipo on neulottu novitan ipana -langasta 3.5 puikoilla. Silmukoita on 111 ja kuvio on yhdestä Neulo -lehden numerosta 2/2015 mallista 2.








19.12.16

19. Luukku

Tänä vuonna neulepodcastit ovat yleistyneet ja myös suomalaisia neulepodcasteja on alkanut tulla enemmän. Podcastit ovat mukavaa katsottavaa ja samalla saa neuleseuraa, ettei tarvitse neuloa yksin. Ajattelin kertoa mun kolmesta lemppari podcastista, joita seuraan säännöllisesti. Kaikissa näistä podcasteista tykkään siitä, että vaikka tekijät ovat kirjoittaneet itselleen muistiinpanoja, on joku neule aina jossain hassusti ja tavaroita meinaa pudota ja assarit käyvät välillä moikkaamassa. Aina kaikkea ei muista ja unohtuu mitä piti seuraavaksi sanoa, mutta mikään näistä ei haittaa, sillä ainakin minulle se kertoo vain aitoudesta ja siitä, että kuvaaja välittää katsojistaan eikä esitä mitään. 

Ensimmäinen koskaan katsomani podcasti oli Tuin kutomo ja ensimmäinen jakso, jonka katsoin oli nimeltään sukkakirjahyökkäys (taisi olla jakso 5 tai 6?) Tykästyin Tuin podcastiin ja olen sitä siitä asti seurannut ja katsonut jokaisen jakson. Ensimmäiset jaksot Tui teki yksin (tai no mäyräkoira-assareiden avustuksella:), mutta myöhemmin mukaan tuli myös Laika. Ja itseasiassa vasta nyt huomasin itsekin, että en kutsu heitä heidän "oikeilla" etunimillään vaan nimimerkeillä:)
Tuin kutomon blogi: http://tuinkutomo.blogspot.fi/
Podcasti: https://www.youtube.com/channel/UCwpAf3arDGpKK0O0AsWhWog/videos
Ravelry-ryhmä: http://www.ravelry.com/groups/tuin-kutomo

Seuraava podcasti on Koukuttajan kootut. Sitä en ole seurannut ensimmäisistä jaksoista asti, mutta tykkään Marikan jaksoista tosi paljon. Hienoja töitä valmistuu huikeaa vauhtia. Marikalla eli Koukuttajalla on assareinaan kaksi kissaa Alma ja Martta, jotka törttöilevät minkä ehtivät ja komentavat parvekkeella olevia lintuja:)
Podcasti: https://www.youtube.com/channel/UCjE0d5libs1dwaRlKGDU_eg/videos
Ravelry-ryhmä: http://www.ravelry.com/groups/koukuttajan-kootut--podcasti

Kolmas podcasti on Elinan Villapaitapeli, joka on näistä kolmesta ainoa, jota olen seurannut alusta asti. Elinalla on todella kauniita neuleita ja ihanan värisiä lankoja. Tässä podcastissa vierailee toisinaan Elinan äiti sekä tietenkin koira-assarit.
Podcasti: https://www.youtube.com/user/reckonerq/videos
Ravelry-ryhmä: http://www.ravelry.com/groups/elinan-villapaitapeli

Muita podcasteja:

Let´s make this a good day
Rva silmusolmu
Langanlumous
Ja lisää löytyy Suomalaiset podcastit ravelry-ryhmästä.

18.12.16

18. Luukku

Toukokuusta asti on ollut meneillään projekti nimeltä villasukkia juhlavuotena syntyville. Projektin tarkoituksena on, että kaikki vuoden 2017 aikana syntyvät saisivat villasukat.
Tarkemmat tiedot ja ohjeet löytyy projektin facebook-ryhmästä.

Mutta kirjoitan ohjeet lyhyesti tähän:
Sukkien tulee olla sinivalkoisia ja vastasyntyneen kokoa eli jalkaterän pituuden tulisi olla n. 9-10 cm. Ne tulee neuloa terveenä ja hajusteettomana, eläintalouksissa neulotuille sukille löytyy tarkemmat ohjeet ylläolevasta linkistä.
Sukat tulee kiinnittää toisiinsa langalla, jossa on mukana piemi lappu, jossa on pesuohjeet, halutessaan voi liittää mukaan myös tervehdyksen lahjan saajille. Valmiit sukat viedään keräyspisteisiin tai lähetetään keräysvastaavalle, joka toimittaa ne eteenpäin.
Sukkia puuttuu vielä paljon, joten jos vaan osaat ja aikaa riittää niin neulo ihmeessä. Käy myös klikkailemassa valmiit sukat facebook-ryhmässä olevaan laskuriin:)

Mä olen neulonut kolme paria ja neljännet on tällä hetkellä puikoilla.


17.12.16

17. Luukku

Neuloin tämän mekon kaksi tai kolme vuotta sitten, enkä ole tainnut käyttää sitä kertaakaan.
En ole myöskään esitellyt sitä täällä blogissa, mikä on kyllä outoa, sillä mekosta tuli oikeasti todella hieno. Joitain pieniä mokia siinä tietysti on , mutta siihen nähden, että olen neulonut sen 13 tai 14 vuotiaana on se mielestäni tosi hieno.
Vähän mummin apua siinä kyllä tarvittiin, varsinkin tuon pitsikuvion kanssa, mutta valmista tuli virheistä huolimatta, ja haitanneeko nuo muutamat virheet, kun muut eivät niitä huomaa.

Muutin ohjetta sen verran, että neuloin sen suljettuna kainaloihin asti. Ohjeessa käskettiin muistaakseni neuloa tasona ja ommella kappaleet sitten lopussa yhteen. Päätin kuitenkin neuloa suljettuna, koska en ole hyvä ompelemaan, enkä tykkää yhtään siitä lopun leikkaa, liimaa, askartele -vaiheesta, jolla kootaan kaikki kappaleet yhteen.+ ei tullut turhia saumoja mekkoon, mikä on aina hyvä.






Ohje on Novitan lehdestä, jonka numeroa en tietysti ole kirjoittanut ylös, mutta jos en aivan väärin muista niin se oli jossain syksy lehdessä 2012-2014. Täytyy varmaan käydä kirjastossa selailemassa lehtiä ja etsiä mitä numero se mahtoi olla.
Lanka on novitan rose mohairia, tarkkaa menekkiä en muista, mutta muistan ihmetelleeni sitä, kuinka vähän lankaa tähän kului. Olisiko ollut noin 3 kerää?





16.12.16

16. Luukku

Eilen askartelin muutaman jutun. Joulukoristeen kuuseen, samantapaisiin koristeisiin löydät ohjeen tästä Strömsön jaksosta.




Joulukoristeen lisäksi virkkasin pienen pöllöpussin. Suunnittelin ensin tästä ensin pientä pehmolelua, mutta siitä tulikin pussi, vaikka pienille jouluherkuille:)






15.12.16

15. Luukku

Leivoin eilen joulutorttuja. Tai no, valmistaikinastahan mä nämä tein, mutta kuitenkin. Tälläisiä niistä sitten tuli. Tein sekä perinteisiä tähtiä, että kukkia. Niistä kukan mallisista ei vaan tullut otettua kuvaa.






14.12.16

14. Luukku

Aikuisten värityskirjoista on tullut kuluneen vuoden aikana suosittuja. Minäkin sain viime jouluna lahjaksi sellaisen sekä värikynät. Mökillä ollessa näitä tuli väriteltyä päivittäin.








Olen yrittänyt muistaa kirjoittaa kaikkiin värittämiini mandaloihin päivämäärät, milloin olen saanut ne valmiiksi.




13.12.16

13. Luukku

Mulla alkaa pikkuhiljaa loppua ideat tän joulukalenterin suhteen, kun olisi esiteltäviä töitä mutta niitä ei ole joko kuvattu tai sitten niistä puuttuu viimeistely.
Aloitin kuitenkin pipoa siitä teeteen aarni-langasta ja tähän asti olen päässyt. Puikot on 5 ja ohje on muita ihania -blogin syyspipo.


Tälläinen sää meillä on, sääennustus taitaa kuitenkin luvata mustaa joulua:(
Mutta toivotaan nyt että edes tämä lumi pysyisi maassa jouluun asti.


12.12.16

12. Luukku

Sain viime jouluna lahjaksi Molla Millsin uusimman kirjan, Virkkuri 3 ja päätin ensimmäisenä kokeilla virkattuja kämmekkäitä. En enää edes muista tarkasti milloin nämä virkkasin, mutta joku loma se taisi olla. Ja nyt viimein sain nämä tänne blogiin asti


Lankana. Novitan Nallea, luonnonvalkoista ja sinapinkeltaista.
Molemmat langat ovat jääneet yli toisista projekteista valkoinen säärystimistä ja keltainen näistä villasukista