28.2.17

Virkattu laukku

Virkkasin pari viikkoa sitten laukun. Etsin kivannäköistä mallia ja ohjetta netistä useaan otteeseen, mutta mitään sopivaa ei tuntunut löytyvän. Selailin kuvia pinterestissä ja googlessa ja poimin parhaat ideat muutamasta kuvasta ja yhdistin ne. Mallista tuli kiva ja toimisi varmasti kivasti kesälaukun mallina, kun vain valitsisi kesäisemmän värin, mutta koska tein tämän hautajaisia varten, virkkasin sen mustasta langasta.


Huomasin jo heti alkuun, että musta on tosi hankala väri kuvata, mutta yllättävän hyviä kuvia sain silti.


Virkkasin laukun muuten kiinteillä silmukoilla, mutta piparireunuksessa käytin myös pylväitä. Olkahihnan tein letittämällä, koska en halunnut hihnan menevän kierteelle, enkä halunnut alkaa virkkaamaan hihnaksi 6 silmukan putkiloa suljettuna:D









6.2.17

Onkos tullut kesä?

No ei nyt sentään, mä vaan neuloin viimeinkin mun kesätopin valmiiksi. Neuloin tän 4 puikoilla Novitan cotton linen nimisestä langasta. Valitettavasti se oli kampanjalanka, jota myytiin vain viime kesänä. Googlettamalla löysin, että Hjertegarnilla on cotton line niminen lanka, joka on käytännössä samanlaista lankaa. Sitä saa ainakin lankamaailmasta.
Ostin lankaa ja suunnittelin tekeväni niistä paidan, mutta huomasin hihoja aloittaessani, ettei lanka tulisi riittämään. Päädyin siis purkamaan kainaloihin asti ja neulomaan topin paidan sijasta. Halusin toppiin aaltokuvion lisäksi jotain muutakin ja päädyin helmineuleeseen. Se on kivannäköistä ja helppoa, eikä tarvitse huolehtia reunojen rullautumisesta eikä neuloa mitään resoreita minnekään. Tein kavennukset ja päätin silmukat ja ompelin olkasaumat ja tadaa, se on valmis!
Lopuksi virkkasin vielä yhden pylväskerroksen alareunaan, jotta aalto-kuvio tulisi paremmin esiin. Kuvion ohje on vanhasta Moda -lehdestä.




Sää toi kuvaamiseen hiukan haastetta, eikä pelkästään kylmyydellään. Eilen myös tuuli aika paljon, joten minun piti pitää topista kiinni siskon kuvatessa, ettei kaikista kuvista tulisi ihan heilahtaneita.










Koulussakin on sujunut ihan mukavasti. Amiksen puolella on enää yksi kurssi ennen työssäoppimisia. Lukiolla on sitten hommaa senkin edestä, mutta tykkään toisaalta myös "tavallisesta" opiskelusta ja tehtävien teosta. Amiksella kun meinaa välillä mennä hermot siihen ettei mitään tunnu tapahtuvan, tämä kyllä liittyy varmasti siihen millaista kurssia opiskelemme tällä hetkellä, sillä jo kurssin nimi "Luontevasti luovaksi" kertoo sen ettei kurssi sisällä paljoakaan luokassa istumista tai opettajan luennointia. No nyt tuli näköjään pikainen koulu päivityskin, mutta toivottavasti palailen valmiin Still lightin kanssa viimeistään ensi viikolla:)