7.8.17

Mekko ja kolmas nurmilintu

Suunnittelin jo keväällä ompelevani mekon itselleni siskon rippijuhliin. Siskon mekko oli kuitenkin etusijalla ja ompelin sen valmiiksi ensimmäisenä, vaikka aloitinkin molemmat mekot samoihin aikoihin. Käytin mekkotehtaan lilja mekon kaavaa pohjana, mutta muokkasin sitä todella paljon. Kaiken sen muokkaamisen vuoksi ompelu ei ollut ihan yksinkertaista ja purettua tuli monta kertaa. Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka mekko onkin hieman eri näköinen kuin aluksi suunnittelin. Suunnitelma muuttui matkanvarrella useaan otteeseen, kun päätin mm. jättää hihat pois sekä tehdä mekosta pitkän.


Erityisen hyvin onnistui vetoketjun ompelu, vaikka vetoketju ei ollut väriltään täysin mekon värinen. Sain piilotettua vetoketjun alaosan siististi helmaan, kuitenkin niin ettei se haittaa käyttöä.


Näin jälkiviisana voin todeta, että pieni halkio helmassa ei olisi ollut pahitteeksi, sillä käveleminen helman kanssa oli aluksi vähän hankalaa. Se saattoi tosin johtua siitäkin, että kävelen yleensä aika reipasta vauhtia, korkkarit kuitenkin hidastivat tahtia sen verran, ettei siitä koitunut suurta ongelmaa.
Juhlia varten lupasin myös neuloa äitille huivin, joka sopisi mekkoon. Aluksi mietittiin väriksi punaista, mutta päädyttiin kuitenkin valkoiseen, sillä se olisi todennäköisesti moni käyttöisempi kuin punainen. Äiti valitsi malliksi Nurmilinnun ja langaksi puuvilla-bambu sekoitteen, jotta huivista tulisi pehmeä ja se sopisi kesäkäyttöön.


Neulominen sujui nopeasti, koska olen neulonut kaksi nurmilintua jo aiemmin ja malli on yksinkertainen ja helppo neuloa. Suurensin huivia neulomalla siihen yhden ainaoikein osion ja yhden pidennetyn pitsiosion lisää.

1. Nurmilintu          2. Nurmilintu

                                          Malli: Heidi Alanderin Nurmilintu (ilmaisohje Ravelryssa)
                                          Lanka: Viking of Norwayn Nye Bjørk - lankaa
                                          Menekki: reilu 4 kerä
                                          Puikot: 4


4 kommenttia:

 1. Tuo sun mekko on niin ihana! Oon niin kateellinen, kun muut osaa ommella vaatteita. Pitäisi varmaan opetella ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekkotehtaan kirjoissa on kyllä tosi hyvät ohjeet ja nättejä malleja, niistä on helppo alottaa:)

   Poista
 2. Tosi ihana mekko! (: Ja yhdyn Venlan kommenttiin, ompelu ei oo min juttu, äh. Onneks toiset osaa! Ja Nurmilintu-huivit on aina kauniita, se on jotenkin ajaton ja simppeli malli.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!