23.8.17

Pehmeä peruspaita

Tykästyin langan pehmeyteen ja ajattelin sen sopivan paitaan. Halusin neuloa ihan peruspaidan, mutta mieluisaa ohjetta ei tuntunut löytyvän. Olin juuri saanut valmiiksi Rosala -takin, jonka neuloin testineuleena Neulistille ja tykkäsin erityisesti takin pääntien mallista. Aloinkin laskemaan tiheyksiä ja silmukkamääriä ja niin takista tulikin pehmeä peruspaita. Valitsin ohjeesta suuremman koon, jotta sain paidasta sopivan kokoisen, koska ohje on tehty paksummalle langalle.


Lopputuloksesta tuli tosi kiva ja langan pehmeyden takia alla ei välttämättä tarvitse pitää toista paitaa. Olen viime aikoina alkanut myös pingottaa töitäni. Ja täytyy sanoa, että on se lopputulos ihan erinäköinen, kun jaksaa pingottaa neuleen. Neulepinta tasoittuu, pitsikuviot aukeavat kauniimmin ja neuleista tulee laskeutuvia ja kevyen näköisiä.
Minulla ei ole pingotusrautoja tai muitakaan siihen suunniteltuja tarvikkeita. Sen sijaan käytän mattoa, pyyhkeitä ja tavallisia nuppineuloja. Pingoituksessa käyttämäni matto ei siis ole meillä tavallisesti lattialla vaan levitän sen aina silloin kun töitä tarvitsee pingottaa. Maton päälle laitaan muutaman pyyhkeen estämään sen, ettei matto ime itseensä vettä kastellusta neuleesta. Annan neuleen liota vadissa jonkun aikaa, en katso aikaa mitenkään tarkkaan ja välillä unohdan neuleen vatiin pidemmäksikin aikaa. Kun sitten muistan nostaa neuleen pois rullaan sen pyyhkeen sisään ja kävelen rullan päällä, jotta saan neuleesta ylimääräisen veden pois. Lopuksi (tai no lopuksi ja lopuksi, tämä on se pingotuksen aikaa vievin osa) levitän neuleen haluttuihin mittoihin ja kiinnitän sen nuppineuloilla ja jätän sen kuivumaan. Kuivumisaika riippuu mm. langan materiaalista, toiset materiaalit vetävät sisäänsä enemmän vettä kuin toiset.

                                                Malli: muokattu Rosala -takin ohjeesta
                                                Lanka: Drops Flora
                                                Menekki: reilu 4 kerää
                                                Puikot: 3 ja 3,5Illalla kuvatessa aurinko oli jo laskemassa ja nappasin siitäkin kuvan, värit eivät kuvassa näy niin hienoina kun ne oikeasti olivat.

6 kommenttia:

 1. Ihana paita! (: Ja kyllä, pingottaminen ja/tai höyryttäminen tekee kyllä ihmeitä neuleille.

  VastaaPoista
 2. Kaunis paita! Pingottaminen tekee ihmeitä! Olisi pitänyt ottaa kuva, millainen mytty huivini oli ennen kuin pingotin sen tänään ;)

  VastaaPoista
 3. Oih, miten sievä! Mäkin pingotan toisinaan ihan vaan olohuoneen matolla. Mutta oon huomannut, että jos laitan pyyhkeen siihen väliin, kuivuminen vie paljon kauemmin.

  VastaaPoista
 4. Toi on niin ihanan näköinen neule! <3 Mun pitäis kans neuloa vähän ton tyyppinen, kun saan edellisen isomman neuleen neulottoa eli hempeän vaaleanpunaiseen neulemekon :) Mä pingotan neuleet patolevyllä, jota käytetään yleensä talojen kellareiden vesieristämiseen :D Sain sellasen ainakaan kaverilta niitten raksaprojektin ylijäämänä,mutta nyt niitä on kertynyt itellekin raksalta. Hirveen kätevä sellanen metri kertaa metri styroksilevy, johon voi suoraan neulata..

  P.s.En tiedä missä kohtaa sun instagram oli tippunut pois mun seurattavien listalta, mutta nyt tilanne on korjattu! :D Liityin myöskin lukijaksi,että pääsen lukeen neuleista enemmän! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!