20.11.17

Tampereen kädentaitomessut 2017

Kävin lauantaina Tampereella kädentaitomessuilla, tällä kertaa yksin.
Olin odottanut messuja monta kuukautta, selaillut messujen sivuja ja väritellyt karttoihin suosikkeja ja sellaisia must see-juttuja. No, kuten arvata saattaa ne kartathan unohtuivat hienosti kotiin lauantai aamuna ja muistin ne vasta junassa. Hyvin pärjäsin kuitenkin ilman niitäkin, ja muistin lähes kaikki värittämäni pisteet.


Menin Tampereelle siis junalla ja tällä kertaa ei ollut menomatkalla junien kanssa mitään ongelmaa. Takaisin tullessa sainkin sitten jännittää ehdinkö vaihtaa toiseen junaan. Vaihtoaikaa jäi huikeat kolme minuuttia alkuperäisen 20 sijaan, mutta ehdin kuitenkin. Asemalta messukeskukseen pääsin näppärästi ns. messubussilla. Bussiin noustessa yllätyin kuitenkin siitä, että pääsin matkustamaan lasten lipulla, kun täällä meillä lasten lipulla matkustavat vain alle 12-vuotiaat. Mutta positiivinen yllätys siis:)


Sitten itse messuihin, jonne pääsin blogistina ilmaiseksi blogipostausta vastaan.
Tänä vuonna tuntui olevan vielä enemmän porukkaa kuin viime vuonna, ja niin itseasiassa olikin, sillä viikonlopun aikana messuilla vieraili yli 49 000 ihmistä.
Messuilla oli tänäkin vuonna edustettuna monia eri käsityön muotoja, oli esimerkiksi ompelua, lankatöitä, koruja ja erilaisia puusta ja metallista tehtyjä tuotteita, siis jokaiselle jotakin. Itse kiersin a, c ja e-hallit ja keskityin niissä lähinnä lankoihin ja ompeluun sekä tietysti ideoiden poimimiseen.


Uusia kivoja juttuja bongasin myös:

- Vinkee, ihan super kivoja heijastin liivejä, tällaista ei varmaan kukaan lapsi kieltäytyisi pukemasta (on siellä aikuisillekin omat:)

- Blockwallah, suomalais-intialainen perheyritys, joka myy kauniita käsin kaiverrettuja leimasimia erilaisilla kuvioilla, joista söpöimpiä on mun mielestä eläinhahmot, erityisesti ketut ja siilit.

- Hämeen Tekstiilituonti ky, tähän yritykseen en ollut aikaisemmin törmännyt, mutta erityisen kivoja ovat kaikki käsityöaiheiset kankaat,  joissa on esimerkiksi neulovia lampaita ja kanoja, käsityötarvikkeita ja tietysti lankakeriä.

- Elvari Korut Oy, ei varmaan enää vieras kovin monelle, mutta pääsee silti listalle. Pääasiassa karkkiaiheisia koruja, avainketjuja ja muuta kivaa.


Messuostokset kaikki samassa kuvassa, näiden lisäksi mukaan tarttui Novitan lehti, joita jaettiin aulassa ilmaiseksi.


4 kerää Schachenmayrin Fine woolia sekä ylemmässä kuvassa oleva kangaskassi Menitalta. Kasseja oli vielä aamupäivällä useampaa erilaista, mutta iltapäivällä jäljellä oli enää tuota yhtä mallia, mutta tykkään siitäkin.


3 kerää Dropsin Lace-lankaa Silmu&Solmusta, olisin ostanut useammankin, mutta nämä olivat hyllyn ainoat vihreät.


Sekä kaksi kerää Dropsin Baby merinoa Tapion kaupalta ja yksi kerä Karismaa Kerttuvillalta, tälle on jo suunnitelma ja harmaata ja valkoista kaveriksi.

Mitä sä tykkäsit messuista? Entä mitkä oli sun suosikkeja?

1 kommentti:

  1. Kivat messuostokset!
    Olin töissä Taitokadulla koko messujen ajan, niin en ehtinyt hyvin paljoa kierrellä tänä vuonna. Titityyllä ehdin onneksi piipahtaa ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!