30.12.17

Vuoden viimeiset

Pitkästä aikaa blogin parissa, viimeiset viikot koulussa oli todella kiireisiä. Oli monia kokeita ja tehtävän palautuksia niin, että blogin päivittäminen jäi vähän taka-alalle. Valmistuneita töitä minulla kuitenkin on useampi ja osa niistä pääsee blogiin vasta ensi vuoden puolella.

Klompelompen viimeisin suomennettu kirja osui kohdalleni kirjastossa ja lainasin sen. Kirjassa oli monia kivoja ohjeita sekä lapsille, että aikuisille. Erityisesti pidin tästä neuletakista ja päätin haastaa itseni, sillä en ole neulonut kirjoneuletta aiemmin kuin lapasiin. Takki neulottiin pyörönä ja lopuksi stiikattiin auki eli suomeksi leikattiin auki keskeltä. Stiikaamista en ollut kokeillut ikinä ja ennen kuin uskalsin tarttua saksiin tuli katsottua aika monta videota eri tavoista. Päädyin ompelemaan kaksi suoraa ommelta keskimmäisten silmukoiden molemminpuolin, jonka jälkeen leikkasin niiden välistä.


Lanka: punaisen langan nimeä en muista, eikä minulla ole enää vyötettä tallella, mutta sininen on Smc Fine woolia
Ohje: Klompelompe neuleita koko perheelle; Kvalavågs kofte
Autoin vähän joulupukkia tai ehkä paremminkin muoria ja neuloin pipon erään jo tosi ison 4-vuotiaan pojan joulupakettiin. Mallineule on yksinkertainen ja sen oppii helposti, mutta on silti kivannäköinen. Tykästyin malliin neuloessani pipoa veljelleni samalla ohjeella. Veljen pipo pääsee blogiin vasta ensi vuoden puolella. Lanka oli täysin uusi tuttavuus ja näytti kerällä ihan erilaiselta kuin neulottuna. Erityisesti tykkään tuosta värin vaihtumisesta ilman. Piposta ei tullut raidallista vaan väri vaihtui ikään kuin liukuen. Positiivinen yllätys siis.
                                                       Lanka: Novita Nordic wool flow
                                                       Menekki: alle 1 kerä
                                                       Ohje: Klompelompe; Småtroll lue
                                                       Puikot: 4


Mini-versioni Veera Välimäen Kappa-huivista valmistui jo syyslomalla, mutta sekin on saanut odotella kuvaamista ja lankojen päättelyä jo pidemmän aikaa. Malli on tosi yksinkertainen ja mukavaa neulottavaa, mutta lisäykset ja värinvaihdot tuo työhön vaihtelua.


                                                             Lanka: Dropsin Flora
                                                             Menekki: hieman alle 3 kerää
                                                             Ohje: Veera Välimäen Kappa
                                                             Puikot: 3


6 kommenttia:

 1. Ihana neuletakki! <3 En oo ikinä tehnyt tollasta, mikä pitäis uskaltaa leikata valmiina - pitäis kyllä kokeilla :D Tykkään kans tosta pipon langasta, ne värit liukuu ihanasti <3 en oo vielä kokeillut tota lankaa, mutta sitä on pari kerää odottamassa lankakorissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ei ollut loppujen lopuksi niin pelottavaa kuin luulisi, kannattaa kokeilla ja YouTubesta löytyy onneks paljon ohjevideoita.

   Poista
 2. Ihania töitä. :) Kaunis väriyhdistelmä kapassa!

  VastaaPoista
 3. Ihanan romanttinen kirjoneuletakki :D Miulta on vielä steekkaus kokeilematta, varmuuden vuoksi valitsisin oikein rouhean langan, joka ei varmasti purkautuisi...

  VastaaPoista
 4. Mieki haluaisin opetella tuon stiikkauksen. Ihana tuli sinun villatakista. Ihana on pipokin. Miekin aloitin kapan, teen sitä silleen hitaasti, silloin kun tarvitaan sileää neuletta, eikä mikään muu ole siinä vaiheessa.

  VastaaPoista
 5. Tosi upeita töitä! Pitää perehtyä tuohon auki leikkaamiseen... joskus kirppareillakin näkyy kauniita villapaitoja, mutta käytän mieluummin villatakkeja, joten sillä tavalla voisi tuunata paidasta takin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!