19.8.18

Vihreää

Syksyllä Tampereen käsityömessuilla Silmu&Solmun pisteellä oli dropsin lacea monessa kauniissa värissä. Jäljellä olevista väreistä minusta ehdottomasti kaunein oli tämä vihreä ja ostin jäljellä olevat neljä kerää, jotka sattuivat vielä olemaan alennuksessakin. Tiesin jo ostohetkellä haluavani tästä ihanasta langasta paidan, mutta neljä kerää ei siihen riittäisi. Kiersin messuhalleja uudestaan läpi etsien ne myyjät, joilla oli myynnissä dropsin lankoja, mutta kellään ei ollut lacea.
Kotona selailin ravelrya ja etsin sopivaa ohjetta ja tilasin Silmu&solmun verkkokaupasta muutaman kerän lisää.
Löysin mielestäni hyvän mallin ja aloitin neulomaan sitä 3 puikoilla ja kaksinkertaisella langalla, mutta kuten arvata saattaa ei malli ollutkaan niin sopiva kuin ajattelin ja päädyin purkamaan. Palasin tuttuun ja turvalliseen Rosala -takin malliin, jolla olen aiemmin neulonut takin sekä soveltanut ohjetta neuloessani tätä paitaa.
Se purkaminen ei sitten jäänyt siihen yhteen kertaan vaan taas vähän alkua neulottuani huomasin, ettei laskemani tiheys pitänyt alkuunkaan paikkaansa. Sen mallitilkun, kun neuloisi kokonaan niin ei tarvitsisi purkaa moneen kertaan... Onneksi oli hyviä sarjoja katsottavana sekä neuloessa, että purkaessa ja lopputuloskin oli kaiken sen purkamisen arvoinen:)
Lanka: Drops lace
Puikot: 3 mm
Ohje: muokattu Rosala-takin ohjeesta

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana pusero! Tuo väri on mahtava, yks min lemppareista. <3

  VastaaPoista
 2. Tää on ihana. Ja tuo vihreä on kyllä Dropsin parhaita värejä!

  VastaaPoista
 3. Yksinkertainen on kaunista, näitä perusneuleita aina tarvitaan. Komppaan Neulistia, tää vihreä on mehevä!

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis neulepusero. Ja kauniisti kuvattu:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!