3.9.17

Kaipuu-huivi

Tässä se nyt viimein on, mun lomareissun matkaneule. Kuten koostepostauksessa kerroinkin, aloitin tämän reissun ensimmäisenä päivänä ja pitsineuleen viimeisen kerroksen neuloin hytissä reissun viimeisenä iltana. Päättely kuitenkin jäi odottamaan, koska en ollut aiemmin tehnyt tuollaista nyppyreunaa. Vähän aikaa katselin YouTubesta videoita erilaisista nyppyreunoista ja löysin ohjetta vastaavan. Ohjeen mukaan tehdyistä nypyistä tuli omasta mielestäni liian pitkiä ja päätin muuttaa ohjetta hieman. Lisäsin ennen päättelyä yhden silmukan vähemmän kuin ohjeessa. Silmukoita oli noiden pitsikerrosten jälkeen muistaakseni noin 300, joten pääteltävät silmukat eivät aivan hetkessä loppuneet, kun niitä päättelyn aikana luotiin nyppyjä varten vielä lisää.








Lanka: Kaupunkilangan Rautatietä harmaana ja Dropsin Floraa valkoisena
Menekki: Harmaata vajaa kerä ja valkoista 1 kokonainen kerä sekä muutaman kerroksen verran toisesta kerästä (harmaan langan menekkiä on hankala arvioida, sillä kerä ei ollut täysi aloittaessani)
Ohje: Tiina Huhtaniemen Kaipuu-huivi




Pingottaessa huomasin miten kireästi olin neulonut kerrosten alussa ja lopussa, kun en saanut reunaa enää suoraksi. Reunan kaarevuus ei kuitenkaan haittaa huivin käyttöä ollenkaan.
Tästä tuli ihana, onneksi valitsin nämä värit! Alkuperäinen idea oli tehdä pitsineule vaaleanroosalla, jotta se sopisi hyvin yhteen piponi kanssa, mutta tämä yhdistelmä on kuitenkin monikäyttöisempi. Ja saanpahan ainakin hyvän syyn neuloa uuden pipon, vaikka sopii tämäkin siihen vanhaan:)







8 kommenttia:

  1. Oi, tästä sun versiosta tuli tosi kaunis! (: Valkoinen ja harmaa toimii aina. Ja just toi valkonen pitsi on ihana. Hauskaa, miten erilaisia versioita saa samasta huivimallista, kun vaihtaa värit!

    VastaaPoista
  2. Tosi ihana Kaipuu! Näitä huiveja olenkin nyt nähnyt hirveästi erilaisia. Todella kaunis tämä harmaa ja valkoinen yhdistelmä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!