26.7.16

Uusia lankoja

Käytiin toissapäivänä mökiltä tullessa kärkkäisellä ja ostin sieltä mitäpä muutakaan kuin lankaa. Kärkkäisen valikoimaan kuuluu Novitan lankojen lisäksi dropsin ja schachenmayrin lankoja. Ja itseasiassa nuo kaikki "merkit" ovat tässä kasassa edustettuina.


Mukaan lähti siis..


Kaksi kerää dropsin karismaa, väreissä 52 tumma sinappi ja 01 luonnonvalkoinen
100% villa, 50g /100m, puikot/koukku 4mm

Näistä aion neuloa itselleni Strömsö-lapaset. Kyseessä ovat siis Lee Esselströmin (Strömsön juontajan) suunnittelemat kirjoneulelapaset. Olen aiemmin neulonut kirjoneuletta vain muutaman mallitilkun verran, joten saa nähdä mitä niistä tulee:)


Schachenmayrin regia cotton
41% schurwolle/virgin wool/laine vierge 34% puuvillaa 25% polyamidia 100g /n.400m, puikot/koukku 2-3mm

Aion neuloa tästä toisen nurmilintu -huivin, ensimmäisen neuloin isommilla puikoilla paksummasta langasta, mutta tämä lanka on ainakin paksuudeltaan lähempänä ohjeen lankaa.
En tosiaan tiedä suomenkielistä nimeä tuolle ensimmäiselle materiaalille, jota on langassa 41%, sillä vyötteestä puuttui sen kohdalla suomen kieli, outoa koska muiden materiaalien kohdalta se kyllä löytyi, mutta jos joku tietää niin saa jakaa. Voin sitten päivittää nimen myös suomeksi:) Kotona huomasin myös että langassa oli erikoinen haju, sellainen tehdasmainen. En osaa sen tarkemmin selittää, mutta toivottavasti lähtee viimeistään pesussa pois.


Novitan ipana -lankaa, 100% nyppyyntymätön akryyli, 50g /159m, puikot 3,5

Näistä aion neuloa alla olevan "neulejakun", joka on omasta mielestäni kyllä enemmän bolero, kuin jakku, mutta kivan näköinen jokatapauksessa. En ole vielä varma neulonko ohjeen mukaisia "reikiä" boleroon, tuskin sillä ainakin tällä hetkellä olen sitä mieltä, että se näyttäisi kauniimmalta sileällä neulottuna. Myös viereisellä sivulla oleva pussukka näyttää kivalta, ehkä neulon myös sen.


2 kommenttia:

  1. Ihana setti tuo harmaa + mintunvihreä! Kivoja suunnitelmia muutenkin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) Kävin myös katsomassa sun blogia, sulla on paljon hyviä kuvia siellä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!