7.11.16

Huivi ja lapaset

Neuloin ennen syyslomaa itselleni huivin, koska vanha ei sopinut uuden takin kanssa. Kuvat on otettu viime viikolla mökillä. Kuvassa oleva pipo on tehty moda -lehden ohjeella. Lehden numeroa en enää muista, mutta samassa lehdessä oli paljon muitakin pipo ohjeita. Pipo onkin näkynyt blogin puolella jo aiemmin.


   
Tein huivista tuubin, koska ajattelin sen olevan käytännöllisempi kuin edestä solmittava. Neuloin huivin suljettuna neuleena ja ompelin sitten aloitus ja lopetusreunan yhteen ikään kuin renkaaksi. Tein näin siksi että halusin kuvion olevan juuri noin päin enkä vaakatasossa.
Lankana oli Red heart baby (50g/n.190m) saat lisää tietoa langasta nimeä klikkaamalla. Puikkosuositus langalle taitaa olla 3, mutta mä neuloin 5 pyöröillä ja tuli just sopivan näköistä pintaa, ei liian harvaa, mutta ei myöskään peltiä : D

Näin mä neuloin:

Muistaakseni mulla oli 252 silmukkaa, joka tapauksessa silmukkamäärän täytyy olla jaollinen neljällä. Aloita laitamalla silmukkamerkki kerroksen alkuun, sillä suljettua neuletta neuloessa kerroksen vaihtumiskohta menee ainakin mulla välillä sekaisin ja on pakko purkaa, kun ei enää edes tiedä missä kohtaa on mennyt vikaan.

1.-2.krs: Neulo kaikki silmukat oikein.
3.krs: Neulo 3 silmukkaa oikein, nosta seuraava silmukka oikealta vasemmalle.
4.krs: Neulo kaikki silmukat oikein.
5.krs: Nosta kerroksen 1. silmukka oikealta vasemmalle, neulo 3 silmukkaa oikein.
Toista kerroksia 4. ja 5.

Neulo viimeisellä kahdella kerroksella kaikki silmukat oikein. Päättele silmukat. Ole tarkkana, että päättelet silmukat tarpeeksi löyhästi, jotta reunasta ei tule liian kireää. Aloitusreunan ja päättelyreunan tulisi olla saman "levyisiä". Sitten vain ommellaan reunat yhteen ja tadaa, valmista tuli! Ompeluhommaa on muuten paljon mukavampi tehdä jotain ohjelmaa katsellen, kuin että vain istuisi ja ompelisi.


Nämä lapaset neuloin jo paljon aikaisemmin, mutta ne ovat vain odotelleet Strömsölapasten valmistumista, jotka ei muuten vieläkään ole valmiit koska peukaloiden neulominen on aina ollut mulle niitä vähemmän mukavia osuuksia neuloa. Ehkä teen niistä vaan yks väriset, sillä ohjeen mukaan joka toinen silmukka neulottaisiin valkoisella ja joka toinen keltaisella. Yksivaihtoehto on tietysti niiden virkkaaminen, mutta en tiedä näyttäisikö se sitten hassulta , kun lapaset on muuten neulottu.


Meidän hyvä yritys saada hauska kuva, valitettavasti valo ei ollut meidän kanssa samaa mieltä ja kuvasta tuli hämärä.


No nyt näkyy jo paremmin, kun vaihdettiin kuvaus suuntaa.


Ohje on muuten oma, mutta piirakkakuvio on tästä novitan sukkaohjeesta.
Näiden neulomisesta on sen verran aikaa etten muista enää silmukkamääriä ja kerrosten lukumääriä, mutta mitä tuossa äsken nopeasti laskin niin resorissa on 46silmukkaa ja 1o 1n joustinta. Piirakkakuvio on 23 silmukkaa leveä. Päättelyn tein vaan neulomalla pari viimeistä kerrosta koko ajan kaksi silmukkaa yhteen. Peukalossa silmukoita on 16 ja päättely on samanlainen.(Kuvitelkaa että lapaset esittävät sydäntä:)


Hyvää alkanutta viikkoa!

1 kommentti:

  1. Nättejä ovat. (: Mulla tuntuu kaikki olevan aina eriparia takkien kanssa... x)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!