21.11.16

Tampereen kädentaitomessut 2016

Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin, ilmoittauduin ja pääsin Tampereen messujen blogistiksi.


Kävin messuilla lauantaina mummin kanssa. Matkustimme junalla Tampereelle ja asemalta matka jatkui täpötäydellä bussilla kohti messukeskusta, jossa sielläkin oli ihan kiitettävästi porukkaa, sillä lauantai on juurikin messujen "kiireisin" ja suosituin päivä.
Loppujen lopuksi en kuvannut niin paljon kuin olin ajatellut, sillä keskityin katselemiseen ja ideoiden ja inspiraation keräämiseen. Kiersimme mummin kanssa kaikki muut hallit paitsi keräilyhallin. Emmekä välttmättä olisi enää jaksaneetkaan, sillä kolmenkin hallin kiertämiseen kului aika paljon aikaa.

Messuostoksia:Kaupunkilanka oli mulle täysin uusi tuttavuus ja löysin se puolivahingossapari päivää ennen messuja, kun etsin instagramista kuvia häshtägillä kädentaidot. Kaupunkilangan logo näytti niin tutulta ja mietin pitkään missä olen nähnyt sen aikaisemmin. Sitten muistin nähneeni heidän sisäpiha -trikookudettaan Prisman hyllyssä.
Langoilla on myös kivat nimet esimerkeinä vaikkapa rotvalli, pihakeinu, rautatie ja sisäpiha, yksinkertaisia ja selkeitä, mutta myös hauskoja. Sillä ainakin minua välillä ärsyttää se kuinka pitkiä ja hankalia nimiä langoilla välillä on. Johtuu varmasti myös siitä, että langat ovat ulkomaalaisen valmistajien tekemiä.
Kaupunkilangan pisteellä oli hyvä messutarjous, 3 sukkalankakerää (1 musta, 1 harmaa ja 1 beige kerä) vain 5e.


Rautatie 75% villaa 25% polyamidia, 100g/400m, puikot 2,5-3mm

Pääsin myös kokeilemaan pitsinnypläystä Suomen pitsinnyplääjät ry:n pisteellä, jossa mukava rouva opasti pitsinnypläystä. Hän sainoi olevansa hyvä opettaja, ja niin hän kyllä olikin! Lopuksi sain mukaani palan samaa pitsiä, jota sain kokeilla nyplätä.


Ostin myös kaksi vyyhtiä kudetta Lankavan pisteeltä, kuten viime vuonnakin.Yhdessä vyyhdissä on kilon verran kudetta ja yhden vyyhdin hinta oli vain 5e, Ostin kaksi vyyhtiä tummansinisen ja sinivihreän. Kerin molemmat vyyhdin jo eilen valtavankokoisiksi keriksi odottamaan mitä niistä tekisin. Olen miettinyt sekä mattoa, että sellaista lattiatyynyn ja säkkituolin välimuotoa, saa nähdä mitä näistä tulee.


Ja kuten kuvasta näkyy täältä on kaikki lumi jo sulanut pois ja taas tulee pimeää ja synkkää:(


Näiden lisäksi ostin 5 eurolla norjankielisen käsityökirjan ja 4 kerää schachenmayr smc fine wool -lankaa Menita Oy:n pisteeltä.


Vähän norjankielen harjoitusta, sillä mielestäni se on ihanan kuuloinen kieli ja haluan ehdottomasti oppia sitä lisää, koska osaan tällä hetkellä vain vähän. Kirjasta toivon oppivani myös norjankielistä neulesanastoa ja käsityösanastoa. Kirjan nimi tarkoittaa lankailoa ja mitä nyt sitä vähän selailin niin kauniita kuvia on koko kirja täynnä:)


100% uusi villa, 50g/310m, puikot 2-2,5mm

Suomi 100 vuotta sukkakilpailun työt olivat myös esillä messuilla, kauniita sukkia ovat ihmiset suunnitelleet ja toteuttaneet pian 100 vuotiaan Suomen kunniaksi.


Roosanauha pisteellä oli hienoja lapasia, mutta niiden kuvaaminen osoittautui hankalaksi valojen takia.


Kaiken kaikkiaan messut olivat onnistuneet, sain paljon ideoita ja inspiraatiota ja aion ehdottomasti mennä uudestaankin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!