16.11.16

Strömsölapaset, valepipo ja käsityömessujen blogisti?

Sain vihdoin valmiiksi nämä strömsölapaset, joista kerroin edellisessä postauksessa. Ohje lapasiin löytyy suomeksi täältä , tulostin ohjeen sekä suomeksi, että ruotsiksi, koska pidän ruotsin kielestä ja halusin kokeilla onnistuisiko neulominen ruotsinkielisellä ohjeella ja onnistuihan se:) Lapasten ohje löytyy myös videolta yle areenasta, mutta muistaakseni siinä ei ole suomen kielisiä tekstejä.

Olin neulonut valmiiksi kaiken muun paitsi peukalot. Mulla oli peukalon silmukoiden nostamisessa käynyt joku moka, mutta onneksi vain toisessa lapasessa, joten piti siis vähän soveltaa peukaloiden silmukkamäärissä ja päättelyssä. En myöskään neulonut peukaloita kirjoneuleella, kuten ohjeessa vaan koin helpommaksi neuloa niistä yksiväriset. Silmukoita oli 5 kolmella puikolla eli siis 15 silmukkaa ja päättelyn tein samalla tavalla kuin edellisen postauksen harmaissa lapasissa. Neuloin vain 2o yhteen niin kauan, että silmukoita oli tarpeeksi vähän, jotta saatoin vetää langan silmukoiden läpi.
Mulla oli käytössä 5 puikot, vaikka ohjeen ja langan mukaan olisi pitänyt olla 4. Aloitin kyllä nelosen puikoilla, mutta en osannut neuloa kirjoneuletta tarpeeksi löyhästi ja lapasista olisi tullut aivan liian pienet, jos olisin jatkanut nelosen puikoilla, joten vaihdoin koon suurempiin. Peukalot neuliin kuitenkin 4 puikoilla.Lanka: dropsin karisma
Menekki: 1 kerä kumpaakin väriä
Puikot: 4 ja 5Ennen lapasten valmistumista ehdin yhtenä viikonloppuna neuloa siskolleni pipon. Siskon toive oli palmikkopipo, mutta koska en tykkää palmikoiden neulomisesta (ehkä siksi etten osaa neuloa tarpeeksi löyhästi, jolloin jokainen palmikonkääntö on hirveää vääntämistä:d)
Ehdotin, että jos tekisin valepalmikoita oikeiden sijasta ja hetken googlettelun jälkeen sisko suostui. Googlettaa piti siksi, että sanat palmikko ja valepalmikko eivät sanoneet hänelle mitään. Tälläinen valepiposta sitten tuli..

Tänä viikonloppuna (18. -20.11) ovat myös Tampereen kädentaito -messut ja olen menossa sinne mummin kanssa tänäkin vuonna. Huomasin viimeviikolla messusivuilla surffaillessani blogistien ilmoittautumisen ja klikkasin, ihan vain koska kiinnosti tietää mikä se on.
Blogistiksi ilmoittautunut ja vahvistusviestin sähköpostiinsa saanut pääsee siis ilmaiseksi messuille, kun kirjoittaa messujen jälkeen niistä postauksen blogiinsa. Ajattelin etten kuitenkaan pääse, kun minulla on vielä niin pieni blogi, että olisi turha edes ilmoittautua. Vaan kuinka ollakkaan ilmoittauduin ja pääsin! Onneksi messut ovat jo tänä viikonloppuna, sillä en malttaisi odottaa enää:)

4 kommenttia:

 1. Strömsö lapaset on kivemman näköiset noissa väreissä, kuin alkuperäinen. Ja tuo pipo on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Pohdin kaupassa noita värejä jonkin aikaa, onneksi muistin nähneeni kuvan tuosta väriyhdistelmästä, noista tuli kyllä kivat.

   Poista
 2. Ihana valepipo! (: Ja voi räkä, kun en tiennyt tuommoisesta ilmottautumisesta mitään... Noh, Tampere on vähän turhan kaukana muutenkin ja opiskelijabudjetti olematon ostoksien tekemiseen, joten höh sanon minä. Toiseen kertaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mäkin sattumalta sen huomasin selailin sivuja, kun en malttanut odottaa messuja. Tampereelle on täältäkin aikalailla matkaa, sen verran, että junalla mennään:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!